Over Matthijs Bettman

Over Matthijs Bettman

Mijn Competenties

  • Landschapsfotografie
  • Photoshop
  • Luminar
  • De weg kunnen vinden in het bos

Hallo mijn naam is Matthijs Bettman

En ik ben Landschaps & Natuurfotograaf.

Het fotograferen begon toen ik 10 jaar oud was. Ik gebruikte de camera van mijn ouders en die zagen de camera niet meer terug. Begonnen met film rolletjes, over naar digitaal en de camera nam ik overal mee naar toe. Ik fotografeerde alles. Van bloemen, naar de huisdieren en natuurlijk op vakantie. Die camera ging alleen na een aantal jaar kapot. Helaas kwam hier toen geen nieuwe camera voor in de plaats.

12 jaar later begon ik met een nieuwe opleiding in Amsterdam, Forensisch Onderzoek. Tijdens deze opleiding kwam ik weer in aanraking met camera’s en het fotograferen en ook al was dit compleet anders dan hoe ik nu fotografeer, de passie was weer terug. Ik pas sommige principes die ik tijdens mijn opleiding geleerd heb, nog steeds toe in mijn dagelijkse fotografie.

Het duurde toen ook niet lang voordat ik mijn eigen camera in bezit had. Alleen toen moest ik natuurlijk nog gaan onderzoeken wat ik nou eigenlijk het liefste fotografeerde. Ik heb zo ongeveer alles gefotografeerd wat er te fotograferen valt. Sport wedstrijden, natuur, wildlife, dieren in dierentuinen, bloemen, paddenstoelen, steden, personen. Maar ik bleef elke keer weer terug komen bij landschappen.

Het ontdekken van de verschillende landschappen en hoe je deze fotografeert. Ik sta vaker wel dan niet in de koud, de regen met wind te wachten tot er wat gaat gebeuren, maar de kleuren blijven vaak weg. Alleen wanneer je die kleuren in de lucht wel krijgt of de zon door breekt in die mistige ochtend in het bos, is het feest. Die ochtenden zijn altijd chaotisch, je rent alle kanten op met je camera en je komt altijd thuis met honderden foto’s van 1 ochtend.

Echter, het fotograferen in het bos is een compleet nieuwe ervaring. Het fotograferen van het bos is heel anders dan bijvoorbeeld een heide, omdat het bos zeer chaotisch is van zichzelf. Ik moest leren om de eenvoud te vinden in deze chaos. Toen dit steeds beter ging ben ik het bos ook steeds meer gaan waarderen als fotografie locatie en ben ik ook steeds meer te vinden in het bos. Vooral ’s Ochtens vroeg is het erg fijn in het bos. Je hoort de zwijnen lopen, je zit de herten langslopen en hoort alle vogels fluiten.

Fotos genomen door Matthijs Bettman.

cityscapes

Landschappen

Wil je meer weten over wat Ikwilfotograferen.nl doet? Of gewoon een keer op de koffie?

Vul ons formulier in en we nemen zo snel mogelijk contact met je op.

7 + 8 =